Täällä julkaistaan tietoja herttoniemeläistä tapahtumista ja tilaisuuksista. Ilmoita tapahtumasta ilmoituslomakkeella. Ilmoittaminen on ilmaista. Tiedot julkaistaan näiden sivujen lisäksi mahdollisesti myös Facebookissa, Twitterissä ja Herttoniemen postituslistalla.


Vanhan Herttoniemen pihakirppis 29.4 - klikkaa tästä esiin tulostettava karttaLänsi-Herttoniemen jättimäinen pihakirppis avaa tuttuun tapaan pääkaupunkiseudun ulkokirpputorien kauden huhtikuun viimeisenä sunnuntaina 29.4.

Yhdeksättä kertaa pidettävälle pihakirpputorille on ilmoittautunut ennalta mukaan kymmeniä kerros-, rivi- ja omakotitaloa.

Suositulle kirpputorille ei kannata tulla omalla autolla, sillä väenpaljoudessa autoileminen on hankalaa. Pysäköintipaikkojakaan ei alueella juuri ole.

Kirpputorilla voi suunnistaa netistä tulostettavan kartan avulla. Tapahtumalla on myös oma Facebook-sivu, jossa myyjät ilmoittelevat, millaista tavaraa heillä on kaupan.

Vanhan Herttoniemen pihakirppis, Länsi-Herttoniemi, sunnuntaina 29.4. klo 10-Helsingin kaupunki on virittänyt uudelleen kaavahankkeen Länsi-Herttoniemen täydennysrakentamiseksi.

”Asemakaavan tavoitteena on löytää paikkoja Länsi-Herttoniemen kaupunkikuvaan sopivalle täydennysrakentamiselle. Uusien asuintalojen rakentamispaikkoina tutkitaan viheralueiden reunoja ja tontin haltijoiden niin halutessa myös osittain tontteja.”

Suunnitelmaa koskevat päivitetyt tiedot löytyvät netistä täältä:
http://kartta.hel.fi/applications/Hanke/showplan.aspx?map=yes&ID=2013-014930

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan (OAS) voi ottaa kantaa 6.4.2018 mennessä; kaavoittaja on luvannut huomioida 31.5.2018 mennessä annetut palautteet. OAS: https://www.hel.fi/hel2/ksv/liitteet/oas/1131_01.pdf


Vanha Herttoniemi muuttuu sunnuntaina 29.4.2018 jo yhdeksättä kertaa suureksi pihakirpputoriksi. Paikalliset pystyttävät myyntipöytiä omakoti-, rivi- ja kerrostalojen pihoille.

Myynti kirpputorilla alkaa aamukymmeneltä ja jatkuu niin pitkään kuin tavaraa riittää.

Herttoniemen ulkopuolelta tulevien kannattaa suosia julkisia kulkuneuvoja, sillä pysäköintitilaa ei juuri ole. Aiempina vuosina kirpputorilla on ollut tuhansia kävijöitä.

Tapahtuman järjestäjällä ei ole valtuuksia myöntää myyntilupia tai -paikkoja. Lupaa myyntiin julkisella paikalla voi hakea Helsingin kaupungilta. Vanhan Herttoniemen pihakirppispäivän ideana on, että kukin myy omalla pihallaan.

Lisätietoja: Tapahtuman Facebook-sivut

Mainio tilaisuus kokea vaellusretki pääkaupunkiseudulla. Kolme vaihtoehtoista lähtöpaikkaa:

9.00 Pukinmäen rautatieasema
10.00 Malmin uimaranta
14.00 Leinelän rautatieasema

Retki päättyy Korson rautatieasemalle arviolta kello 18 - 21. Retken kokonaispituus on 27,8 km. Jokainen osallistuja vastaa itse omista eväistään, jaksamisestaan ja turvallisuudestaan. Retki vaatii kohtalaista peruskuntoa ja sen voi lopettaa haluamassaan vaiheessa, mutta luontevasti se onnistuu paitsi mainituilla lähtöpaikoilla, myös eräissä muissa paikoissa, joissa on bussipysäkki.

Toni Amnell on Herttoniemi-seuran puolesta vetäjänä ja toisena järjestäjänä on Helsingin luonnonsuojeluyhdistys.

Lue lisää: https://www.sll.fi/uusimaa/helsy/tapahtumat/la-29-4-2017-pohjoinen-vaellus-pukinmaesta-kylmaojan-ja-matakiven-kautta-korsoon-helsinki

Yoshinkai kartta taustalla_pakattu.jpgPääsiäismaanantaina sinulla on mahdollisuus kokea dynaamisten ja staattisten venytysten hyvää tekevä teho. Tule venyttelemään kahden tunnin ajaksi kehonhuolloon. Smartum-setelit ovat käypää valuuttaa. Seuraavat huoltopäivät ovat ma 8.5. ja 22.5.. Tervetuloa mukaan!

Herttoniemen yhteiskoulun latinanlukijaluokka 8B järjestää kuntavaalipäivänä sunnuntaina 9.4. Herttoniemen yhteiskoululla vaalikahvion, jonka tuotto käytetään Rooman leirikoulumatkaan maaliskuussa 2018.

Tue yhteiskoulun yli 30-vuotista Rooman leirikouluperinnettä. Ota käteistä mukaan!

PS. Paistamme tuoreita pullia koululla pitkin päivää aina tarpeen mukaan :)

Yoshinkai kartta taustalla_pakattu.jpg Tule hakemaan keveyttä kevääseen kahden tunnin kehonhuollosta. Dynaamiset ja staattiset venytykset laittavat kirjaimellisesti liikettä niveliin avaten liikeratoja sekä venyttäen piukeita lihaksia mahdollistaen niiden laajemman työskentelyn. Tervetuloa myös seuraavaan kehonhuoltoon ma 17.4..

Kehon huoltona venyttelyharjoitus tähtää liikerajojen kasvuun ja lihaksiston pysyvämpään venymiseen. Tuloksena on notkeampi ja kevyempi olo. Harjoitus lisää nopeutta, parantaa ryhtiä ja liikkuvuutta. Se sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Kokoonnumme venyttelemään Herttoniemessä 1-2 krt kuukaudessa maanantaisin tai keskiviikkoisin. Löydät meidät Ehon perheleipomoa viistosti vastapäätä.

 

Paikka: Treenipaja, Mekaanikonkatu 3b, 00810 Helsinki. 3. krs, eteisestä katsottuna vasemmalla oleva harjoitussali.

Harjoitusmaksu: 7€ / osallistuja. Meillä voit maksaa myös Smartum-seteleillä

Varusteet: Ota mukaan verkkarit tai muu venyttelyyn sopiva asu sekä vesipullo

Ohjaaja: Jukka Helminen, LAT, VEAT, Valon (entisen Kuntoliikuntaliiton) auktorisoima kouluttaja

Lisätietoja: Atro 044 361 6653 ja Laura 040 824 7704 sekä yoshinkai.fi ja Facebook.com/Yoshinkai

Herttoniemi-seuran kevätkokous pidetään torstaina 30.3. klo 17:30 alkaen Herttoniemenrannan kappelin tiloissa, osoitteessa Laivalahdenkaari 5.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kahvitarjoilu.

Asukasillassa klo 18:15 alkaen "Herttoniemen kartanon historia - Sigbritt Backman kertoo".

 

Terveisin
Herttoniemi-seura

Euroopan kulttuuriympäristöpäivän retki lähtee Herttoniemen kartanon portailta klo 14.

Kartanovastaava PEPITA PALOSEN ja puutarhuri KAIJA NISKASEN opastamina tutustumme ensin Herttoniemen kartanopuistoon, jonka jälkeen kävelemme Porolahden ja Strömsinlahden rantoja pitkin Marjaniemeen. Reitin varrelle osuvat Strömsin kartano ja Tammisalon kanava.

Helsyn retket ovat kaikille avoimia eikä niille tarvitse ilmoittautua.

Yölaulajaretki Vanhankaupunginlahdelle perjantaina 2.6. klo 20.30-24.00. Lähtö- ja paluupaikka: Herttoniemen liikuntapuisto, Siilitie 12.

Reitti: Majavatien kallio-Saunalahti-Fastholma-Mölylä. Oppaana PAUL SEGERSVÄRD. Säävaraus: jatkuvan sateen sattuessa retki peruuntuu.

Helsyn retket ovat kaikille avoimia eikä niille tarvitse ilmoittautua.

Hei, etsitkö kävelykaveria? Tai haluaisitko vetää silloin tällöin Kävelykaveri-ryhmää noin tunnin mittaisilla kävelylenkeillä?

Herttoniemi-seura ottaa osaa liikunnan unelmavuoteen ja tukee Kävelykaverit-hanketta. Etsimme siihen sekä osallistujia että vetäjiä - tule mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan kaverikävelyitä Herttoniemessä ja lähiympäristössä!

Herttoniemen kävelykaverit yrittää aloituskävelyä uudelleen 23.3. torstaina klo 17.00 kirkon parkkipaikalla, Hiihtomäentien ja Karhutien risteyksessä (https://goo.gl/maps/drN2ux8kfEF2). Tehdään noin tunnin mittainen kävely ja suunnitellaan hankkeen jatkoa. Lisätietoja tapahtuman ilmoittautumissivulla https://herttoniemenkavelykaverit.nimenhuuto.com/events/9230072. Kirjoita nimesi Etunimi Sukunimi -kenttään ja klikkaa Lisää ilmoittautuminen.

Lisätietoja voi kysellä Jounilta: jja.01@outlook.com050-3495619.

Tervetuloa Herttoniemi-seuran kaavatyöpajaan keskustelemaan ja tekemään lausuntoa Herttoniemen sairaala-alueen asemakaavaehdotuksesta, johon liittyy myös urheilukenttä ympäröivine liikunta-alueineen, muun muassa ns. pikkukentälle suunniteltu ylipainehalli talvikaudeksi ja päiväkoti. Tilaisuus on  20.3. klo 18-20 Herttoniemen kirjastossa, retrohuoneessa.
 
Kaava-aineisto on tulossa nähtäville keväällä, mutta tutustumme siihen jo nyt yhdessä. Aineisto löytyy kaupunkisuunnittelulautakunnan esityslistalta 28.2.2017:
 

IMG_20170312_111238.jpgTERVETULOA Herttoniemenrannan Montessori-leikkikoulun AVOIMET OVET -tapahtumaan lauantaina 18.3.klo 10-12. Tarjoamme yksilöllistä varhaiskasvatusta ja kokopäivähoitoa 3-6v.lapsille ainutlaatuisessa montessoriympäristössä. Tervetuloa tutustumaan toimintaan ja montessoriajatteluun!

Osoite: Laivalahdenportti 6

 

 

 

 

Tervetuloa Herttoniemi-seuran perinteiseen kuntavaalipaneeliin keskiviikkona 22.3.2017 klo 18

 

Tervetuloa Herttoniemi-seuran perinteiseen kuntavaalipaneeliin keskiviikkona 22.3.2017 klo 18 Herttoniemen nuorisotaloon, osoite Kettutie 8, Helsinki. Paneelin vetää toimittaja Matti Toivonen. Paneelissa on mukana myös herttoniemeläisiä ja herttoniemenrantalaisia kuntavaaliehdokkaita eri puolueista. Ennen paneelia kahvitarjoilu 17.30 alkaen.
 
Paneeliin voi lähettää etukäteen kysymyksiä 20.3. mennessä, sähköpostilla herttoniemiseura@gmail.com tai kirjeitse Herttoniemi-seura, PL 237, 00811 Helsinki.
 
Tässä vaalipaneelin osallistujat:
 
Sami Ojala, Kokoomus
Johanna Laisaari, SDP
Oskar Viding, Perussuomalaiset
Amos Ahola, Liberaalit
Niklas Rönnberg, Rkp
Harry Grönmark, Vasemmisto
Maria Pohjamo, Keskusta
Eero Rasijärvi, SKP ja Helsinki-listojen vaaliliitto
Sari Kumin, KD
Kiia Klemola, Vihreät
Raoul Brummer, Piraattipuolue

Helsingin kaupungin kaupunkisuunnittelulautakunta on käsitellyt 28.1. Herttoniemen sairaala-alueen kaavaehdotusta sekä Siilikujan liikennesuunnittelmaa ja asettanut ne nähtäville. 

Linkki aineistoon.

Herttoniemen Toverit jatkaa junioritoiminnan vahvistamista kotikulmillaan. HerTo perustaa kesälle 2017 uuden joukkueen tytöille, jotta yhä useampi lapsi pääsee liikkumaan lähellä kotia iloisessa palloilumeiningissä. 

Vuosina 2009-2010 syntyneiden TYTTÖJEN joukkueeseen ovat tervetulleita niin uudet pelaajat sekä joskus aiemmin pelanneet. Toimintaa on kerran viikossa.

Joukkue harjoittelee toukokuusta syyskuulle Herttoniemen liikuntapuistossa (Siilitie 12). Talveksi sisävuoroa haetaan Länsi-Herttoniemen kouluilta. 

Joukkueen ensimmäinen tapaaminen on to 2.3. kello 18 Herttoniemen kirjastolla. Tulkaa paikalle moikkaamaan valmentajaa ja suunnittelemaan joukkueen toimintaa.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: hertojuniorit@gmail.com

 

Tervetuloa Herttoniemenrannan Montessori-leikkikoulun kirpputorille maaliskuun 11. päivä lauantaina klo 10-13! 

Herttoniemenrannan Montessori-leikkikoulun vanhempaintoimikunta järjestää kirppiksen, jossa on myynnissä paljon kivaa ja laadukasta päiväkoti-ikäisten vaatetta (myös vauvanvaatteita), lelua, peliä jne. 

Kahvilassa myynnissä linssikeittoa (vegan) ja erilaisia superherkullisia leipomuksia sekä kahvia ja teetä. Sekä tietysti luvassa on myös hienot arpajaiset muhkeine pääpalkintoineen! 

Osoite on Laivalahdenportti 6, sisäpihalta pääsee sisään.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1841235182813299/

Kirpputori Herttoniemen yhteiskoulun pihassaJärjestätkö kirpparin, myyjäiset, retken tai jonkun muun kivan tilaisuuden? Mainosta sitä herttoniemi.fi-sivujen parille tuhannelle viikkolukijalle.

Herttoniemi.fi -sivuilla julkaistaan ilmaiseksi tietoja herttoniemeläisistä julkisista, ei-kaupallisista tapahtumista.

Ilmoittaminen sujuu helposti: täytät vain ilmoituslomakkeen ja lähetät sen eteenpäin! Rekisteröitymistä sivuille ei tarvita.

Sointukylpy on ryhmärentoutusta. Makoilet mukavasti ja annat erityisten äänimaljojen harmonisten sointujen huuhdella kehoasi, mieltäsi ja sieluasi.
 
Sointukylvyssä ohjaaja soittaa Peter Hess -maljoja: Zen-äänimaljoja, Assam-äänimaljoja, erilaisia meditaatiomaljoja, symbaaleita ja gongia.
 
Musiikki on ilo. Se hivelee jokaista soluamme ja hoitaa hellästi aivojamme koskettaen limbisen järjestelmän kautta tunteitamme, ajatuksiamme sekä kehoamme. Syvärentouttavassa sointukylvyssä soitettavat ylä-ääniä tuottavat äänimaljat ja gongit vaivuttavat vastaanottajan unen ja valvetilan rajamaille alfa-aalloilta theta- ja delta-aalloille.
 
Peter Hess tuotannon äänimaljat ja gongit eivät edusta mitään uskonnollista tai filosofista ajatusta. Niiden tehtävä on puhtaasti terveyttä tukeva ja ylläpitävä. Syvärentoutuminen on meidän terveytemme perusta, se että olemme harmoniassa itsemme ja oman ympäristömme kanssa.
 
Herttoniemitalolla 25.2. klo 15-16. Ohjaaja Riitta Haarnoja. Hinta: 10 euroa
 
 
-- 
Osuuskunta Hertsikan Pumppu
0440 88 20 40