Hylättyjä autoja KettutielläRomuajoneuvon ei tarvitse lojua kotikulmillasi ikuisesti, voit löytää niille muun käyttötarkoituksen tekemällä ilmoituksen rakennusvirastolle:

Kaupunki huolehtii yleisille alueille, esimerkiksi teiden varsille ja metsiin, hylätyistä ajoneuvoista. Romuajoneuvot toimitetaan tuhottavaksi ja ne käytetään teollisuuden raaka-aineena. Siirtokustannukset laskutetaan ajoneuvon viimeiseltä omistajalta.

Yleisille alueille hylätyistä ajoneuvoista voi ilmoittaa rakennusviraston asiakaspalveluun, puhelin 09 310 39000 tai sähköposti: rakennusvirasto@hel.fi

 

Kiinteistön alueelle hylätty ajoneuvo

Isännöitsijän pyynnöstä kaupunki huolehtii myös yksityisen kiinteistön alueelle hylätyn ajoneuvon siirrosta. Kun isännöitsijä ottaa yhteyden rakennusviraston asiakaspalveluun, selvitetään tarvitseeko lisäksi täyttää siirtopyyntö-lomake.

 

Romuautosta eroon

Ajoneuvon omistaja voi toimittaa ajoneuvonsa romutettavaksi mihin tahansa viralliseen vastaanottopisteeseen. Ajoneuvon hävittäminen on auton omistajalle maksutonta.

Omistaja voi tilata ajoneuvon kuljetuksen romutettavaksi myös rakennusvirastolta. Rakennusvirasto toimittaa ajoneuvon romutettavaksi viralliseen vastaanottopisteeseen, jolloin ajoneuvo tulee purettua ympäristövaatimusten mukaisesti.