Herttoniemen metroaseman läheisyydessä sijaitsevassa K Supermarket Hertta -ruokakaupassa ei myydä tästä päivästä lähtien energiajuomia alle 15-vuotiaille lapsille. Päätös syntyi Hertan kauppiaan Markus Ranteen kuunneltua vanhempien ääntä asiassa.Herttoniemeläiset vanhemmat ovat olleet aktiivisia energiajuomien myynnin kieltämiseksi lapsilta. Kyseisestä vaatimuksesta laadittu adressi on koonnut yli 4000 allekirjoitusta. Johanna Laisaaren, Henna Dolk:in ja Anna-Kaisa Melvaksen laatima adressi on ajankohtainen kun energiajuomien myyntiä käsitellään eduskunnassa tämän tai mahdollisesti seuraavan kuun aikana.

Vanhemmat ovatkin tyytyväisiä herttoniemeläisen kauppiaan päätöksestä energiajuomien myynnin suhteen ja toivovat muiden myymälöiden seuraavan hienoa esimerkkiä.

"Tämän tyyppistä yhteisöllisyyttä ja vastuuta toivoisimme toteutettavaksi kauppaketjujen taholta koko Suomessa. Se olisi mahdollista, jos kauppaketjut ja kauppiaat ottaisivat vakavasti energiajuomista annetut suositukset sekä tutkimusten tulokset." (sitatti adressista)

Adressiin painamalla tästä

Teksti: Henrik Nyholm