Länsi-Herttoniemen kotikaupunkipolku

Helsingin kaupunki varautui tulevaan väestönkasvuun jo varhain hankkimalla omistukseensa maata naapurikunnista. Herttoniemen kartanon se osti 1919. Hallinnollisesti Herttoniemi liitettiin Helsinkiin vuoden 1946 alueliitoksessa. Tuhannen asukkaan Herttoniemi oli tuolloin maaseutua: mm. nykyisen Susitien päässä oli oikea maalaistalo navettoineen kaikkineen.

Länsi-Herttoniemen kerrostaloalue on sodanjälkeisen lähiörakentamisen kultakauden tuotos. Männikköisille kallioille, näköetäisyydelle Helsingin kantakaupungista, nousi nimekkäiden arkkitehtien suunnittelemana 1950-luvun mittaan moderni esikaupunki, jossa asui parhaimmillaan yli 15 000 henkeä. Aikansa monet kulttuuripersoonat löysivät sieltä ihanteellisen elinympäristön.

Siirry Länsi-Herttoniemen kotikaupunkipolulle 


Herttoniemenrannan kotikaupunkipolku 

Kotikaupunkipolku on hauska tapa tutustua Herttoniemenrantaan niin uusille kuin vanhoillekin asukkaille sekä vierailijoille. Reitti kiertelee kaupunginosan kaduilla ja kujilla, rannoilla ja puistoissa löytäen mielenkiintoiset kohteet paikallishistoriasta ja nykyajasta, luonnosta ja kulttuurista, rakennuksista ja merkittävistä henkilöistä. Sen mukana kiivetään kallioille ja samoillaan kartanon puistossa. Tervetuloa Herttoniemenrantaan! 

Siirry Herttoniemenrannan kotikaupunkipolulle