Herttoniemeläinen 2019 on ilmestynyt Herttoniemeläinen-lehti 2019 on ilmestynyt! Lehden sisältöä: Henna Dolk ja kuorot, Kettiksen historia, Stadin Friidu Pia Landén, Osallistuvan budjetoinnin suunnitelmat Herttoniemen ja Herttoniemenrannan osalta, Herttoniemen aluesuunnitelma, Herttoniemen kartano sekä laaja paketti lähivuosien Herttoniemen rakentamisesta.

Lehti on jaossa mm. K-Supermarket Hertassa, S-market Herttoniemessä, Herttoniemen kirjastossa, Herttoniemen Silmälasissa, Kahvila Versossa ja Herttoniemenrantapäivässä lauantaina 10.8. Antoisia lukuhetkiä!
 
Herttoniemeläinen-lehden voi lukea netissä Issuu-palvelusta
Jaa

Herttoniemi.fi siirtyy uudelle alustalle ja samalla kutsumme kaikki yhteisöt ja asukkaat mukaan  tekemään uutta sivustoa. Voit kertoa mitä asioita uudella kaupunginosasivustolta pitäisi löytyä tai mitä sinne voitaisiin lisätä. Uudeksi sisällön tuottajaksi voi ryhtyä oman mielenkiinnon tai osaamisen perusteella. Vastaamalla kyselyyn voit ilmoittaa itsesi tai yhteisösi mukaan ja kertoa ideoistasi, toiveistasi ja taidoistasi.

Vastaa kyselyyn osoitteessa https://forms.gle/DdiHHXjtDYMM14DF9

Pitkissä kysymyksissä voit lisätä rivejä vastauksiin enterillä.

 

Herttoniemi-seura ry

Jaa

Olisitko kiinnostunut osallistumaan Herttoniemi-seuran toimintaan? Seura etsii uusia jäseniä johtokuntaan hoitamaan kaupunginosamme yhteisiä asioita. 

Jaa

Herttoniemen kirkko, kuva Raimo Mäkelä

Metrolla musiikkiin -konserttisarjalla hemmotellaan taas musiikin ystäviä kesällä Herttoniemen kirkossa. Sarjan aloittaa tiistaina 19.6. klo 19 Salut d'Amour -konsertti, jossa on viulussa Jani Lehtonen ja sähkökitarassa Jorma Härkönen. Konsertissa kuullaan musiikkia mm. Elgarilta ja Rubinsteinilta. Tiistaina 17.7. klo 19 Antipasto barocco - barokin makupaloja -konsertissa esiintyy barokkiyhtye Galantina, ja musiikkia kuullaan mm. Händeliltä ja Telemannilta. Tiistaina 14.8. klo 19 konsertti on nimeltään I min älsklings trädgård - Rakkaani puutarhassa. Sopraano Sirkku Rintamäki ja pianisti Kiril Kozlovsky esittävät lauluja rakkaudesta, suvesta ja salaisista puutarhoista.

Konsertteihin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 7 e. Konserttisarjaan kuuluu konsertteja myös Puotilan kappelissa, Mikaelinkirkossa ja Merirasti-kappelissa. Näistä konserteista löydät tietoa: www.metrollamusiikkiin.fi .

Jaa

Herttoniemi-seura järjestää kaikille avoimen keskustelutilaisuuden keskiviikkona 23.5. klo 15 Herttoniemen kirjastossa.

Tilaisuuden aiheena on Länsi-Herttoniemen täydennysrakentamiseen liittyvän asemankaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Keskustelun pohjalta Herttoniemi-seura antaa oman mielipiteensä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja vaikuttamaan!

Herttoniemi-seura ry

Jaa

Vanhan Herttoniemen pihakirppis 29.4 - klikkaa tästä esiin tulostettava karttaLänsi-Herttoniemen jättimäinen pihakirppis avaa tuttuun tapaan pääkaupunkiseudun ulkokirpputorien kauden huhtikuun viimeisenä sunnuntaina 29.4.

Yhdeksättä kertaa pidettävälle pihakirpputorille on ilmoittautunut ennalta mukaan kymmeniä kerros-, rivi- ja omakotitaloa.

Suositulle kirpputorille ei kannata tulla omalla autolla, sillä väenpaljoudessa autoileminen on hankalaa. Pysäköintipaikkojakaan ei alueella juuri ole.

Kirpputorilla voi suunnistaa netistä tulostettavan kartan avulla. Tapahtumalla on myös oma Facebook-sivu, jossa myyjät ilmoittelevat, millaista tavaraa heillä on kaupan.

Vanhan Herttoniemen pihakirppis, Länsi-Herttoniemi, sunnuntaina 29.4. klo 10-

JaaHelsingin kaupunki on virittänyt uudelleen kaavahankkeen Länsi-Herttoniemen täydennysrakentamiseksi.

”Asemakaavan tavoitteena on löytää paikkoja Länsi-Herttoniemen kaupunkikuvaan sopivalle täydennysrakentamiselle. Uusien asuintalojen rakentamispaikkoina tutkitaan viheralueiden reunoja ja tontin haltijoiden niin halutessa myös osittain tontteja.”

Suunnitelmaa koskevat päivitetyt tiedot löytyvät netistä täältä:
http://kartta.hel.fi/applications/Hanke/showplan.aspx?map=yes&ID=2013-014930

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan (OAS) voi ottaa kantaa 6.4.2018 mennessä; kaavoittaja on luvannut huomioida 31.5.2018 mennessä annetut palautteet. OAS: https://www.hel.fi/hel2/ksv/liitteet/oas/1131_01.pdf

Jaa


Vanha Herttoniemi muuttuu sunnuntaina 29.4.2018 jo yhdeksättä kertaa suureksi pihakirpputoriksi. Paikalliset pystyttävät myyntipöytiä omakoti-, rivi- ja kerrostalojen pihoille.

Myynti kirpputorilla alkaa aamukymmeneltä ja jatkuu niin pitkään kuin tavaraa riittää.

Herttoniemen ulkopuolelta tulevien kannattaa suosia julkisia kulkuneuvoja, sillä pysäköintitilaa ei juuri ole. Aiempina vuosina kirpputorilla on ollut tuhansia kävijöitä.

Tapahtuman järjestäjällä ei ole valtuuksia myöntää myyntilupia tai -paikkoja. Lupaa myyntiin julkisella paikalla voi hakea Helsingin kaupungilta. Vanhan Herttoniemen pihakirppispäivän ideana on, että kukin myy omalla pihallaan.

Lisätietoja: Tapahtuman Facebook-sivut

Jaa

Euroopan kulttuuriympäristöpäivän retki lähtee Herttoniemen kartanon portailta klo 14.

Kartanovastaava PEPITA PALOSEN ja puutarhuri KAIJA NISKASEN opastamina tutustumme ensin Herttoniemen kartanopuistoon, jonka jälkeen kävelemme Porolahden ja Strömsinlahden rantoja pitkin Marjaniemeen. Reitin varrelle osuvat Strömsin kartano ja Tammisalon kanava.

Helsyn retket ovat kaikille avoimia eikä niille tarvitse ilmoittautua.

Jaa

Yölaulajaretki Vanhankaupunginlahdelle perjantaina 2.6. klo 20.30-24.00. Lähtö- ja paluupaikka: Herttoniemen liikuntapuisto, Siilitie 12.

Reitti: Majavatien kallio-Saunalahti-Fastholma-Mölylä. Oppaana PAUL SEGERSVÄRD. Säävaraus: jatkuvan sateen sattuessa retki peruuntuu.

Helsyn retket ovat kaikille avoimia eikä niille tarvitse ilmoittautua.

Jaa