Fastholman alueella luonnonsuojelualueen kupeessa siivotaan vanhoja jätekasoja lauantaina 7.11 klo 11-15. Jäte on puoliksi hautautunut maahan ja sitä siirretään tien varteen jätesäkkeihin ja kasoihin.

Varusteina sään mukaiset työvaatteet, juotavaa ja eväitä, oman tarpeen mukaan.

Ajo Fastholmaan on Majavatie 8 kohdilta lumenvastaanottopaikalle. Jatka lumenvastaanottopaikan ja kaupungin varastoalueiden ohi T-risteykseen, josta oikea tie vie seurakuntayhtymän huvilalle ja vasen Fastholmasta puretulle huvilalle. Liikumme T-risteyksen läheisessä maastossa.

Jätekasat on merkattu karttaa punaisin ympyröin. Siivoamme niitä mahdollisuuksien mukaan!
Säävaraus: Mikäli maassa on lunta 7.11, siirrämme talkoot toiseen ajankohtaan.

Tervetuloa talkoisiin!

 

Aloittelija tai kokeneempi piirtäjä, tule piirtämään elävää mallia Herttoniemitalolle, kirjaston tapahtumatilaan. Kurssin ohjelmassa on nopeasti tehtäviä croquis-luonnoksia (1-7min). Kokoontumiset neljänä keskiviikko-iltana kello 18-19, alkaen 11.3. Kurssin hinta on 15€. 

LIsätiedot ja ilmoittautumiset: 
www. herttoniemitalo.fi/kursseja

Monille herttoniemeläisillekin tuttu nuorisotyönohjaaja Juha "Juuso" Perilä puhuu elämästä ja uskosta su 8.2. klo 18 Tuomasmessussa Herttoniemenrannan kappelissa (Laivalahdenkaari 5).

Musiikista tilaisuudessa vastaa laulu- ja soitinryhmä Johannes Österlundin johdolla. Juontajana toimii Maria Laitinen.

Sydämellisesti tervetuloa!

Herttoniemi-seuran kevätkokous pidetään ma 17.3. klo 18.00 Herttoniemen kirkolla, Hiihtomäentie 23. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokouksen jälkeen klo 18.30

Asukasilta

Aiheena Rysäkeisareiden Vanhankaupunginlahti. Viikin luontovalvoja Eero Haapanen kertoo kirjastaan Sörkän Rysäkeisarit. Kirjaa myös myytävänä. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Herttoniemi-seura kutsuu kokoon Vanhankaupunginlahden ympäristön kaupunginosayhdistyksiä ja muita toimijoita miettimään, pitäisikö yrittää vaikuttaa yleiskaavan valmisteluun tavalla tai toisella.
 
Keskustelutilaisuus aiheesta pidetään 19.5. klo 17.00 SLL:ssä, Kotkankatu 9.
 
Tilaisuudessa voi keskustella myös Kansallisesta kaupunkipuistosta, jonka perustaminen Helsinkiin on ollut Herttoniemessä viime aikoina esillä. Kansallisen kaupunkipuiston perustaminen olisi yksi tapa suojella Vanhankaupunginlahtea. Katso lisätietoja tästä.
 

Herttoniemi.fi -foorumilla keskustellaan Länsi-Herttoniemen täydennysrakentamisesta.

Tutustu keskusteluun, kommentoi halutessasi. Voit esiintyä nimimerkilläkin. Ei tarvitse rekisteröityä!

Täydennysrakennussuunnitelmiin voit tutustua täällä.

 

Herttoniemi-seuran syyskokous pidetään keskiviikkona 20.11. klo 18.00 Herttoniemen kirkon seurakuntasalissa, Hiihtomäentie 23, 00800 Helsinki. Käsitellään sääntömääräiset asiat kuten toimintasuunnitelma, talousarvio ja uuden johtokunnan valinta. Kahvitarjoilu.

Kokouksen jälkeen klo 19.00 asukasilta, aiheena Itäväylästä Bulevardi?  Heikki Salmikivi Kaupunkisuunnitteluvirastosta tulee kertomaan suunnitteilla olevan Helsingin yleiskaavan visioista Herttoniemen tienoilla. Keskustelua erityisesti liikenteestä, täydennysrakentamisesta ja viheralueista.

Tervetuloa kaikki kiinnostuneet!

Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston uusi johtosääntö ja organisaatiorakenne astuivat voimaan 1.5.2013. Uusi organisaatio muodostuu kolmesta osastosta; opetusosasto, asiakaspalveluosasto ja hallinto-osasto.
Toiminta opiston eri toimipisteissä, opetuspaikoissa ja asiakaspalvelussa jatkuu ennallaan.
Organisaatiouudistuksen tavoitteena on selkeyttää opiston toimintamallia, karsia hallinnollisia päällekkäisyyksiä sekä tukea paremmin opetuksen suunnittelua ja toteuttamista. Tavoitteena on, että opisto täyttäisi entistä paremmin ja tasapuolisemmin kuntalaisten kehittymistarpeet eri puolilla kaupunkia.
Helsingin työväenopisto järjestää vuosittain yli 4 400 kurssia ja 280 maksutonta luentoa. Kurssilaisia on lukuvuoden aikana yli 75 000. Työväenopistolla on toimintaa yli 70 opetuspaikassa eri puolilla Helsinkiä. Päätoimista henkilöstöä on 107 ja tuntipalkkaisia työntekijöitä lähes 900. Virastoa johtaa rehtori Taina Törmä.
Organisaatiouudistus pohjautuu Helsingin kaupunginvaltuuston päätökseen laatia selvitys suomenkielisen työväenopiston ja ruotsinkielisen työväenopiston, Arbiksen toiminnasta. Talous- ja suunnittelukeskus laati selvityksen vuonna 2011. Helsingin kaupunginvaltuusto päätti organisaatiomuutoksesta 12.12.2012.
Ilmoittautuminen syksyn kursseille
Syyskauden 2013 opinto-ohjelma ilmestyy elokuun alussa ja on saatavissa opistojen toimistoista,
kirjastoista sekä Mellunkylän alueella lisäksi Kontupisteestä, lähiöasemilta ja Mellarin kulttuuritilasta.
Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa 14.8.2013 klo 11 porrastetusti eri aineissa seuraavasti:
Keskiviikko14.8.
liikunta, hyvinvointi ja terveys
Torstai 15.8.
musiikki, kuvataide, kirjallisuus ja teatteri
Perjantai 16.8.
käsityö, kotitalous, ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri, luonto ja ympäristö
merenkulku ja tietotekniikka
Maanantai 19.8.
kielet ja suomi (S2)
Ilmoittautuminen opiston toimistoissa ja puhelimitse 09 310 88610 klo 11–16 sekä osoitteissa www.hel.fi/tyovaenopisto tai www.ilmonet.fi 
Näistä nettiosoitteista löydät myös kurssitiedot. Ilmoittautumispäivien jälkeen voi edelleen ilmoittautua kursseille niin kauan kuin tilaa löytyy.

Silkkikutomo, Herttoniemi, Laivalahdenkatu 2b A
Työväenopisto tarjoaa itäisen Helsingin alueella vuosittain satoja kursseja ja luentoja Herttoniemen Silkkikutomossa sekä Stoan ja Vuotalon monitoimitaloissa. Aikuisille suunnattua opetusta on mm. kielissä, käsitöissä, kuvataiteissa, tietotekniikassa, kotitaloudessa, liikunnassa, musiikissa ja yhteiskunnallisissa aineissa. Maksuttomat yleisluennot ovat oiva tapa tutustua opiston toimintaan. Ajantasaista tietoa työväenopiston kurssi- ja luentotarjonnasta löytyy osoitteesta www.hel.fi/tyovaenopisto tai www.ilmonet.fi

Ilmoittautuminen opiston toimistoissa ja puhelimitse 09 310 88610 klo 11–16 sekä osoitteissa www.hel.fi/tyovaenopisto tai www.ilmonet.fi 
Näistä nettiosoitteista löydät myös kurssitiedot. Ilmoittautumispäivien jälkeen voi edelleen ilmoittautua kursseille niin kauan kuin tilaa löytyy.
Stoa, Turunlinnantie 1 
Toimisto auki opetuskaudella ma klo 9–20, ti–to 9–17
Silkkikutomo, Laivalahdenkatu 2b A
Toimisto auki opetuskaudella ma–to klo 9–17
Muina aikoina ma–to klo 9–16, (Silkkikutomo suljettu syys- ja talvilomaviikot)
perjantait aina suljettu

Herttoniemi-seuran mielipidettä Karhunkaatajan alueen suunnitelmiin työstetään lauantaina 18.5. klo 10.00 alkaen Herttoniemen kirjastossa, Kettutie 8.
 
Kaikki, joita asia kiinnostaa, ovat tervetulleita paikalle. Mielipiteen hyväksyy Herttoniemi-seuran johtokunta ja se toimitetaan viimeistään 20.5. kaupunkisuunnitteluvirastoon.

Alakategoriat

Täällä julkaistaan tietoja herttoniemeläistä tapahtumista ja tilaisuuksista. Ilmoita tapahtumasta ilmoituslomakkeella. Ilmoittaminen on ilmaista. Tiedot julkaistaan näiden sivujen lisäksi mahdollisesti myös Facebookissa, Twitterissä ja Herttoniemen postituslistalla.


Paikallispolitiikka

Täältä löydät herttoniemeläiset kansanedustajat, kaupunginvaltuutetut sekä lautakuntien jäsenet.

Herttoniemi-seuran kannanotot ja lausunnot löydät täältä.

Postituslistan tuoreimmat

Syötettä ei löytynyt

Lue uusi Herttoniemeläinen-lehti

Lue uusi Herttoniemeläinen-lehti