Säätilojen suhteen vaihteleva kesä alkaa lähestyä loppua ja viljelijöillä on alkanut iloinen sadonkorjuuaika, joka jatkuu pitkälle syksyyn. Valitettavasti sadosta ja ilmeisesti myös työkaluista ovat kiinnostuneet myös ulkopuoliset kulkijat. Ainakin Facebook-ryhmän mukaan useilta palstoilta on hävinnyt tavaraa tai esimerkiksi marjat pensaista. Lisäksi on tehty muuta ilkivaltaa. 

Toivoisimme, että mahdollisimman moni kävisi palstallaan nyt kun marjat ja vihannekset alkavat kypsyä. Ohikulkijoilta kannattaa aina tiedustella, millä asialla he ovat ja seurata muutenkin tarkoin silmin palsta-aluetta. Vartiointia emme saa järjestettyä, mutta yritetään muilla keinoilla estää väärissä aikeissa kulkevia. Toki suurin osa vahingoista on eläinten tekosia, mutta eivät ne sentään oksasaksia ja pistolapioita varasta. 

Jos sinulla on ylimääräistä satoa, etkä tiedä mitä sillä tekisit, voit erittäin mielellään tarjota sitä Facebook-ryhmän kautta niille viljelijöille, joilla on huono satokausi eläinten tai rosvojen toimesta. 

 

VIERASLAJITALKOOT 15.8. -kaikki mukaan!

Herttoniemi-seura ja viljelijätiimi järjestävät vieraslajitalkoot torstaina 15.8. klo 15-19. Tavoitteena olisi, että jokainen viljelijä kaivaisi ainakin omalta palstaltaan vieraslajit, kuten kanadanpiiskun ja lupiinin sekä mahdollisuuksien mukaan niitettäisiin palsta-alueen ympäristöstä erityisesti piiskua ja jättipalsamia. Viljelijätiimi kuljettaa palstoilta tulevan vieraslajijätteen Sortti-asemalle. Tähän kuljetukseen ei oteta muuta jätettä. Herttoniemi-seura tarjoaa talkoolaisille hyvät tarjoilut, tervetuloa! Tarjoilujen määrän arvioimiseksi ilmoita FB:ssa ja sähköpostilla, kun olet tulossa.

 

TYÖKALUJA YHTEISKÄYTTÖÖN

Ilmoitustaulun lähellä on iso lukittu laatikko, jossa tullaan säilyttämään yhteiskäyttöön tarkoitettuja työkaluja. Lukko toimii puuceen avaimella. Yritämme tehdä hankintoja jo elokuun aikana, joten sieltä voit lainata ainakin lapiota ja talikkoa. Lainatut työkalut on palautettava saman päivän aikana. Pääasiassa työkalut hankitaan ajatellen uusia viljelijöitä, joilla ei heti ole kaikkea tarvittavaa, mutta kaikki tarvitsevat voivat niitä toki käyttää.

 

SYKSYN VILJELIJÄTAPAAMINEN

Syksyllä järjestetään jälleen viljelijätapaaminen, tiedotamme päivämäärästä heti kun se varmistuu. Jos viljelijöillä on aiheita, joista haluatte tuolloin keskustella ja vaihtaa kokemuksia, laittakaa joko sähköpostia tai kertokaa Facebook-ryhmässä.

Kaija, Minna, Erja ja muut viljelijätiimiläiset

Jaa